Foto: srbija.gov.rs

Okončan prijem godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu

Biznis Autor: M.S. | 13:53 Utorak, 02 04 2024 Foto: srbija.gov.rs

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je da je prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2023. godinu uspešno okončan noćas, 1. aprila, u ponoć.

U zakonskom roku je putem posebnog informacionog sistema Agencije dostavljeno približno 284.000 zahteva za javno objavljivanje finansijskog izveštaja odnosno dokumentacije, od čega se malo više od 89 odsto dostavljenih zahteva odnosi na redovan godišnji finansijski izveštaj, a približno 11 odsto na izjave o neaktivnosti.

Do sada je Agencija obradila i na internet stranici, kao ispravne, objavila približno 148.000 izveštaja, odnosno izjava o neaktivnosti.

Agencija podseća obveznike koji nisu dostavili svoje izveštaje, odnosno izjave o neaktivnosti za 2023. godinu, u propisanom roku, da mogu da joj ih dostave uz plaćanje naknade za javno objavljivanje koja je uvećana zbog zakašnjenja, po osnovu neblagovremenog dostavljanja.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2023. godinu, obveznici mogu da prate na internet stranici Registri/ Finansijski izveštaji/ Javno objavljeni finansijski izveštaji i ostale pretrage.