Foto: promo

Počinje Sajam etno hrane i pića na Beogradskom sajmu

Biznis Autor: uzvik.rs | 20:46 Sreda, 23 11 2022 Foto: promo

Na Beogradskom sajmu će se od 24. do 27. novembra održati 16. Sajam etno hrane i pića - najstarija smotra proizvoda i proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.
I ove godine na prestižnoj manifestaciji će se predstaviti više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda - rukom rađenih proizvoda po tradicionalnoj recepturi najčešće od organski gajenih sirovina, ali i novi proizvodi nastali na temeljima tradicije i mašti proizvođača, kao i ambalaža za pakovanje tradicionalnih proizvoda. Očekuje se učešće malih proizvođača koji će nastupiti na štandovima u organizaciji Privredne komore Srbije i njenih regionalnih ogranaka, Zadružnog saveza Srbije i Vojvodine, gradskih uprava i udruženja.

Ovom prilikom posetioci će moći da sretnu na jednom mestu proizvođače iz Leskovca, Požarevca, Zaječara, Kraljeva, Kragujevca, Kruševca, Užica, Valjeva, Zrenjanina, Pančeva, Novog Sada, Niša i Beograda, a pod kupolama Beogradskog sajma naći će se i afirmisani i renomirani proizvođači kao što su Granice iz Mladenovca i poljoprivredno gazdinstvo Milosava Grozdić.
Po prvi put, a u aranžmanu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine, na Sajmu etno hrane i pića nastupiće proizvođači tradicionalne hrane iz svih delova Vojvodine.
U organizaciji lokalne samouprave nastupaju proizvođači iz Beograda, Mladenovca, Žagubice, Kučeva, Kikinde, Bogatića i Blaca, a nastup izlagača iz Pirota organizovala je turistička organizacija ovog mesta.

Sa grupom proizvođača predstaviće se i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Međunarodni karakter manifestaciji daće učesnici iz Republike Srpske, Rumunije i Grčke.

Sajam etno hrane i pića je tokom poslednjih 15 godina značajno doprineo brendiranju, promociji i plasmanu mnogih tradicionalnih proizvoda, od kojih su mnogi postali i izvozni artikli.
U revijalnom delu ovogodišnje manifestacije, koji se odvija u Etno-dvorištu ili na štandovima izlagača, predstaviće se i degustirati jela karakteristična za pojedine regione, neka za mnoge zaboravljena jela, koja će pomoći da se ne zaborave ukusi i običaji pojedinih epoha i regiona.
Poseban segment sajma predstavlja izložba rukotvorina koju i ove godine organizuje „Društvo srpskih domaćina“.

Pokrovitelji Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Beograd.
Prijatelj i partner manifestacije je Privredna komora Srbije.
Za poslovne posetioce ulaz na manifestaciju je besplatan, uz obavljenu registraciju na sajtu https://etnohip.rs/posetioci/registracioni-list/

Za ostale zainteresovane posetioce ulaznica košta 400 dinara, za grupne posete 300 dinara, a za škole 200 dinara. Cena parkinga u sajamskom krugu je 150 dinara po satu.