Foto: kragujevac.ls.gov.rs

Otkriven spomenik grupi SMAK u Kragujevcu

Lifestyle Autor: B.O. | 10:48 Subota, 23 09 2023 Foto: kragujevac.ls.gov.rs

Legendarna grupa jugoslovenskog rokenrola “Smak” dobila je spomenik u Kragujevcu, gradu u kom je nastala pre više od 50 godina, piše RTS. Reč je o figurama članova grupe, postavljenim na novom Trgu omladine u Kragujevcu. Velikanima u čast, grupa “Smak plus” održala je koncert.

“Negde iz daleka čuju se daire. Mesečevom rekom“… došli su građani do Trga omladine. Na njemu pod Mesečevim sjajem, osnivači „Smaka“ Radomir Mihailović Točak, Slobodan Stojanović Kepa i Zoran Milanović, ali ne i Boris Aranđelović, koji nas je napustio 2015. godine. Otkrili su spomenik. 

To jedan gest koji nama govori da smo vredno radili i da smo zaslužili to. I naša muzika je procenjena na najbolji mogući način”, objašnjava Slobodan Stojanović Kepa, osnivač grupe. 

Ovo je stvarno velika čast za nas. Nadam se da smo na neki način to i zaslužili. Ostavili smo stvarno veliki trag u muzici”, rekao je Zoran Milanović, osnivač grupe. 

I građani Kragujevca oduševljeni su što je legendarni rok sastav, jedan od simbola grada, dobio obeležje. Ipak, mišljenja o izgledu skulptura su podeljena, što je za umetničko delo i uobičajeno. 

Izvor: Info KG