Foto: fkradnicki.com

Ostavka u FK Radnički 1923 - Konatar više nije generalni direktor kluba!

Sport Autor: M.S. | 18:27 Četvrtak, 01 08 2024 Foto: fkradnicki.com

Nakon poraza Radničkog 1923 u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija od ekipe Mornara iz Bara, generalni direktor kluba iz Kragujevca Igor Konatar podneo je ostavku. Njegovo saopštenje za javnost prenosimo u celosti.

-Posle jučerašnjeg poraza u Podgorici, osećam moralnu odgovornost da kao direktor prvi podnesem ostavku. Očekivali smo pobedu, baš kao što sada osećam da smo izneverili naše verne navijače i ljubitelje fudbala. Smatram da sam prvi od koga se očekuje da preuzme odgovornost za pretrpljeni poraz, koji doživljavam kao veliku bruku za klub, grad i državu.

Nastala situacija je nešto što me, žargonski rečeno, „razjeda“ i upravo takvo osećanje je razlog čina, koji ću odmah po povratku u Kragujevac, odnosno, narednih nekoliko dana i praktično realizovati. Časno sam i sa velikim namerama ušao u upravnu strukturu ovog kluba, postigli smo mnogo, ali sam lično očekivao mnogo više.

Sve što sam obećao u vezi sa rekonstrukcijom našeg stadiona, završiću do kraja, u toku otkaznog roka od 30 dana. Ovo je vrsta moralne obaveze koju osećam u sebi, da preuzmem odgovornost i dam ostavku na funkciju direktora, ne ulazeći u to čija je najveća odgovornost za ovakav rezultat i poraz naše ekipe.

Zahvaljujem se svima na podršci koja nam je ukazana, a FK Radnički 1923, čiji navijač ostajem i dalje, želim mnogo uspeha na svim poljima u predstojećem periodu, navodi se u saopštenju.