Foto: crvenazvezdafk.com

Dalsio novi fudbaler Crvene zvezde

Sport Autor: M.S. | 16:19 Ponedeljak, 10 06 2024 Foto: crvenazvezdafk.com

Fudbalski klub Crvena zvezda nastavlja da vredno radi u aktuelnom prelaznom roku, a danas je u prostorijama stadiona “Rajko Mitić” dvogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još jednu sezonu parafirao Dalsio Gomeš, koji je zadužio dres sa brojem 22.

- Veoma sam srećan što sam ovde i što ću moći da doprinesem ekipi. Crvena zvezda je veliki, sjajan klub, uvek se bori za sve trofeje, a ja sam tu da pomognem. Drago mi je što ću imati priliku da ponovo sarađujem sa Vladanom Milojevićem, on je moj trener, ali i prijatelj. Upoznat sam sa klubom, s obzirom na to da imam nekoliko prijatelja koji su igrali u Zvezdi, kao što su Ben, Dauda i Tomane. Ispričali su mi dosta toga o Crvenoj zvezdi. Ne volim mnogo da pričam o sebi, želim da govorim na terenu - istakao je Dalsio. 

Dalsio Gomeš je rođen 22. maja 1996. godine u Almadi (Portugal). Visok je 186 centimetara i karijeru je započeo u Belenensešu, a zatim je nastupao za Benfiku B. Reprezentativac Gvineje Bisao je 2017. godine promenio sredinu, kada je pozajmljen škotskom Rendžersu. Usledio je period karijere koji je proveo u Grčkoj, prvo je nosio dres Panetolikosa, potom Jonikosa, a poslednji klub čije boje je branio je Apoel iz Nikozije. Dalsio se najbolje snalazi u ulozi centralnog veznog fudbalera, ali može da pokriva više pozicija na sredini terena.