Foto: crvenazvezdafk.com

Luka Ilić predstavljen na Marakani

Sport Autor: M.S. | 14:56 Utorak, 28 05 2024 Foto: crvenazvezdafk.com

Prvo pojačanje crveno-belih za narednu sezonu je nekadašnji igrač Zvezde Luka Ilić. On je danas predstavljen na stadionu Rajko Mitić.

Ilić je sa Zvezdom potpisao ugovor na četiri godine i zadužio dres sa brojem 32, a srećan povratak mu je poželeo sportski direktor Mitar Mrkela.
 
- Ilić je dobro poznato lice na Marakani, jer je odrastao ovde i potom odigrao jednu sezonu u prvom timu i osvojio titulu. Otišao je u Mančester Siti, bio na pozajmicama, ali nema sumnje da je fudbaler velikog talenta i da dolazi kao bolji igrač. Spreman je za ono što ga čeka i siguran sam da ima dosta toga da kaže i pokaže. Mnogo snova koje tek treba da ostvari su pred njim i siguran sam da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu i doprineti daljem rastu našeg kluba - rekao je Mrkela i dodao da se traže pojačanja na poziciji štopera, levog beka i krila, ali da neće o imenima, kao i da je presrećan jer će dvojica fudbalera Crvene zvezde predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu. 

- Srećan sam što sam se vratio u Zvezdu, jer sam o tome dugo maštao. Dosta sam iskusniji nego što sam bio i prošao sam period koji mi je dosta značio. Bilo je i dobrih i loših momenata, ali sam siguran da sam danas bolji u svakom smislu. Bilo je interesovanja za mene i iz drugih klubova, ali kada sam čuo da me Zvezda traži, nisam razmišljao. Želeo sam da se vratim na Marakanu, izjavio je Ilić.

Ilić je rođen 2. jula 1999. godine u Nišu iz kog je i stigao u mlađe kategorije Zvezde. Nakon što je prošao juniorski staž, odigrao je sezonu u prvom timu u kojoj je osvojio šampionsku titulu. Ilić je potom otišao u Mančester Siti, a nastupao je još za Bredu, Tvente, TSC i Trou. U prvom mandatu za Zvezdu je odigrao 32 utakmice i postigao tri gola. Reč je o fudbaleru koji pokriva sve pozicije na sredini terena, premda se najbolje snalazi na poziciji prednjeg veznog.