Danas ODLUČUJUĆA utakmica Srbije na Mundijalu - ''Pobedićemo, moramo da obradujemo navijače!''

Sport Autor: K.C. | 06:37 Petak, 02 12 2022 Foto: tw/FSSrbije

Svi igrači su na raspolaganju za meč protiv Švajcarske, potvrdio je selektor Srbije Dragan Stojković i dodao da je atmosfera u timu izvanredna. Duel Srbije i Švajcarske na programu je večeras od 20 sati.  

Srpski selektor se osvrnuo i na kvalitet rivala i istakao da neće biti lako, ali da se nada da su na greškama naučili i  da će u petak da odigraju dobru utakmicu, pobede rivala, i plasiraju se u osminu finala.

"Radili smo ova dva dana u punom kapacitetu i to je ono što mene kao trenera može i mora da raduje, a najiše me raduje da imamo jednu sjajnu atmosferu, da imamo jedno jedinstvo. Upravo atmosferu koju smo imali od kada smo se prvi put sastali marta 2021. godine, imamo je i danas. Svesni smo odgovornosti koja je ispred nas. Svesno smo izazova koji nas čeka, ali to smo znali. Nismo iznenađeni. Znam da se pravi panika, histerija, i ja to sve razumem. U našim redovima je stanje potpuno redovno i vrlo, vrlo raspoloženi dočekujemo taj meč."

Orlovi imaju jedan bod, Švajcarci tri, pa je neophodna pobeda u tom meču kako bi izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru. Reprezentaciji Švajcarske je dovoljan i remi u večerašnjem susretu.

"Oni imaju tu prednost da njima odgovaraju dva rezultata, a nama praktično samo jedan. Našom greškom, moglo je biti obrnuto. Bez obzira to neće umanjiti naše ambicije, to neće umanjiti našu želju i to je ono što jedan tim treba da ima da bi došao do rezultata."

Očekuje se i značajna podrška sa tribina, kao i u prethodne dve utakmice. 

"Navijači su bili fenomenalni. Koristim priliku da im se ponovo zahvalim. Jedna fantastična podrška. Ja ne pamtim Mundijal da je bilo ovoliko naših ljudi, koji su nas bodrili od prvog do poslednjeg minuta. Na nama je da im se revanširamo, a jedino što možemo da uradimo je da pobedimo Švajcarsku i tako ih učinomo srećnim. Predpostavljam da će i ova utakmica biti pod velikom pažnjom i interesovanjem, kako jedne tako i druge strane. Nadam se da će sutra na stadionu biti hiljade navijača iz Srbije koji željno očekuju da naš tim pobedi", zaključio je za RTS, selektor Stojković.