Foto: fb/Fudbalski savez Srbije

Srbija danas protiv KAMERUNA igra drugi meč na Mundijalu

Sport Autor: K.C. | 06:20 Ponedeljak, 28 11 2022 Foto: fb/Fudbalski savez Srbije

Fudbaleri Srbije protiv Kameruna igraju drugi meč na Mundijalu u Kataru danas od 11.00 sati (RTS1).

Pobeda u potpunosti vraća "orlove" u igru za plasman u osminu finala, remi značajno otežava poziciju pred poslednje kolo, dok poraz znači izvesnu eliminaciju sa turnira. 
Reprezentacija Srbije je izgubila prvi meč na Mundijalu, Brazil je zasluženo slavio sa 2:0 na "Lusailu" i pokazao zašto je jedan od najvećih favorita za osvajanje titule šampiona sveta, ali turnir tek sada počinje za "orlove".

Drugi protivnik u Grupi G je selekcija Kameruna, a ekipa Dragana Stojkovića Piksija protiv afričke selekcije mora da pokaže da je s pravom među 32 najbolje selekcije na planeti i da ima snage i kvalitet za plasman u osminu finala Mundijala u Kataru.
Reprezentacija Kameruna je u sličnoj situaciji - poražena je od Švajcarske na startu Mundijala, a u trećem kolu očekuje je duel sa Brazilcima.

Srbija nije imala mnogo međusobnih duela sa Kamerunom - poslednju utakmicu dve slekcije odigrale su 2010. godine, u sklopu priprema za Mundijal u Južnoj Africi, a ekipa tadašnjeg selektora Radomira Antića ostvarila je trijumf od 4:3.
Selektor Stojković kaže da poraz od Brazila ništa nije promenio u njegovoj ekipi, da su igrači i dalje spremni i motivisani da dokažu sebi, ali i ostatku sveta da imaju kvalitet za osminu finala, a i zdravstveni stanje ekipe je bolje nego pre četiri dana.
Aleksandar Mitrović se oporavio od povrede, mnogo bolja situacija je i sa Dušanom Vlahovićem, dok je Filip Kostić trenirao punim intezitetom i nalazi se u konkurenciji za duel sa Kamerunom.
Srpski selektor na raspolaganju ima kvalitetan i uigran sastav, a Srbija je u prethodne dve godine pokazala da može da se nadmeće sa najjačim evropskim selekcijama, a Kamerun je, uprkos svim kvalitetima, daleko od svetskog vrha i ekipa je koja se može i mora pobediti.

Utakmica se igra na "Al Džanub" stadionu u Al Vakri, a glavni sudija meča je Muhamed Abdula Hasan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.