Foto: x/samstreetwrites

Selektor Dragan Stojković NAPUŠTA klupu Srbije?

Sport Autor: K.C. | 13:06 Četvrtak, 27 06 2024 Foto: x/samstreetwrites

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uskoro će napustiti tu funkciju.
Informaciju je preneo Kurir", ali nema zvanične potvrde.

Stojković je nedavno produžio ugovor do 2026. godine, ali nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu saradnja bi mogla da bude raskinuta.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odlučio je da preskoči pitanje o ostavci, sa druge strane Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović najavio je da odlazi sa funkcije, dok je Rajković demantovao da ne želi da igra ako Piksi ostane.

Ja sam najodgovorniji, ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmice, do analiza protivnika, do svega što je u opisu posla, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković po dolasku u Beograd.

Na pitanje novinara o ostavci rekao je: Ajde, sledeće pitanje”.

Samo se malo smirite sa pitanjima, nisam ja rijaliti. Ne treba senzacije da se prave”, dodao je selektor.

Ja sam ponosan na momke kako su predstavili Srbiju. Ne zaboravite, 90 odsto ljudi u Srbiji je smatralo da ćemo popiti” pet ili šest golova od Engleza”, poručio je Piksi.

Nema smisla, pravite senzacije bez ikakve potrebe. Šta da vam kažem? Da kažem, borili smo se, dali smo sve od sebe, to ste videli i sami, naglasio je selektoe.

Imali ste oči valjda, nemojte da pravite nešto što nije. Ako je neko želelo, želeli smo mi, jedan gol je falio, shvatite to…. Nijanse su odlučivale”.

Na pitanje o promenama u Savezu i odlasku sa mesta selektora Stojković ističe da to nije njegova dedovina i nema potrebe za senzacijama.

Ako neko misli drugačije, nije problem. Debakli su kad te neko dobije 7:0, kad ti pijančiš po Augzburgu i Minhenu, kad se tučeš na treningu… To su stvari gde treba da gledamo gde gori”. Upitan je da li je to neko radio? Niko to nije radio, ja sam ponosan na momke zbog toga – istakao je StojkovićZa pobunu” pojedinih igrača (Tadić, Sergej, Mitrović, Rajković) rekao je: “To pitajte njih. Kada vidim zvaničnu izjavu…. Te informacije, dezinformacije neću da komentarišem. Špekulacije… Tražite da pravite probleme gde ih nema. Razumem medije. Čekali ste neuspeh, izvolite, udarajte, pljujte, vređajte. Tu sam da primam udarce, ali reprezentaciju ne dirajte”, zaključio je Piksi.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je da ne veruje da selektor Dragan Stojković može da preokrene stvari u ekipi posle dva vezana velika takmičenja na kojima je bio poslednji u grupi i istovremeno najavio odlazak sa funkcije u FSS.

Šurbatović je u sredu uveče sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla” sa selektorom, fudbalerima i funkcionerima Saveza.

Umoran sam, razočarani smo, ali biće bolje. Ne, nije istina da neću da igram dok je Piksi selektor”, rekao je golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković po povratku u Beograd.

Pojedini mediji preneli su da grupa igrača, među kojima je i Rajković, ne želi da nastavi reprezentativnu karijeru, ako Stojković ostane. Rajković je na EURO bio prvi golman i sjajno je odradio posao na sve tri utakmice.