Foto: x/travel__Sports

HAOS u Šangaju! ODLAŽE se Đokovićev meč!

Sport Autor: K.C. | 08:02 Ponedeljak, 07 10 2024 Foto: x/travel__Sports

Novak Đoković će morati da sačeka još jedan dan pre nego što istrči na teren Šangaj Masters turnira.
Zbog jake kiše koja je danas zahvatila Šangaj, organizatori su bili prinuđeni da promene raspored mečeva, dajući prednost nezavršenim mečevima druge runde. Đoković je trebalo danas da igra svoj meč treće runde, ali će sada morati da sačeka utorak kako bi saznao ko mu je naredni rival.

Kada će se Đoković naći na terenu ostaje velika nepoznanica, s obzirom na to da prvo mora da sačeka završetak meča između Kobole i Vavrinke, kako bi saznao ko će mu biti naredni protivnik. Ova situacija će, svakako, imati posledice na dalji tok takmičenja, a osmina finala je još uvek obavijena velom tajne.

Osim što se čeka ishod meča Đokovićevog potencijalnog rivala, Tijafo i Džou kao i Bublik i Safiulin takođe moraju da odigraju svoje mečeve druge runde. Sve ovo predstavlja izazov za organizatore koji moraju uskladiti raspored tako da nijedan od tenisera ne bude oštećen, a da se ne favorizuje ni jedan od učesnika takmičenja.

Pošto je Masters u Šangaju u punom jeku, trenutno nema značajnijih promena na ATP listi najboljih tenisera sveta. Nakon plasmana u treće kolo Šangaja, Novak Đoković i dalje zauzima četvrto mesto sa 5.610 bodova.

Na vrhu liste nalazi se neprikosnoveni Janik Siner sa impresivnih 11.020 bodova, dok se na drugom mestu nalazi Karlos Alkaraz sa 7.020 bodova. Aleksander Zverev je trenutno na trećoj poziciji sa 6.745 bodova, dok je Danil Medvedev peti sa 5.430 bodova.
Iako Novak trenutno ne može da popravi svoj plasman na ATP listi, dobio je dobre vesti u trci za Završni masters u Torinu. Pobeda nad Mikelsenom mu je donela trenutni pomak, pozicioniravši ga među osam najboljih u ATP trci sa 3.310 poena.
Novak ima priliku da se popne na šesto mesto ukoliko ostvari sjajan rezultat na Mastersu u Šangaju.

Svaka Novakova pobeda na ovom turniru je od izuzetne važnosti, kako za osvajanje pete titule na ovom mastersu, tako i za ostanak među deset najbolje plasiranih tenisera na svetu pred narednu sezonu.