Foto: tw/printscreen

Džajić zvanično IZABRAN za predsednika FSS

Sport Autor: K.C. | 15:41 Utorak, 14 03 2023 Foto: tw/printscreen

Na današnjoj Skupštini Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, Dragan Džajić je izabran za novog predsednika FSS, nakon što je na glasanju dobio 78 od 79 glasova.

Ovakav izbor bio je potpuno očekivan nakon što se u toku jučerašnjeg dana iz predsedničke trke povukao Nemanja Vidić, zajedno sa svojim timom, pa je Draganu Džajiću put do predsedničke fotelje postao otvoren.

Na Skupštini je bilo 79 članova pre početka, a jedini koji nije glasao bio je Mirko Poledica, koji je napustio sednicu pre glasanja.

- Hvala Vam na poverenju koje ste mi ukazali izborom za predsednika Fudbaslkog saveza Srbije, ponosan sam i počastvovan činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal, prihvatio sam ovaj izazov jer osećam da znanjem i iskustvom stečenim u osvajajnu 36 fudbalskih trofeja, osvajanjem Svetske i Evropske titule mogu da pomognem. Mislim da zajedno možemo uspešno da rukovodimo srpskim fudbalom i podignemo ga na još viši nivo. rekao je Dragan Džajić.

Među gostima su bili predstavnici UEFA i FIFA, koji su novom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije poželeli mnogo sreće i uspeha tokom trajanja mandata.

"Do juče smo imali dve legende, ne samo srpskog već svetskog fudbala. Uprkos povlačenju, želim da čestitam Nemanji Vidiću na vođenju kampanje i želim mu da ostane da daje doprinos srpskom fudbalu. Želim mnogo sreće Draganu Džajiću i njegovom timu, ne samo legendi srpskog i svetskog fudbala, već i uspešnom administrativcu i nadam se da će uz svoj tim voditi Savez na pravi način. Njegovim izborom će FSS biti u sigurnim rukama i imaćete podršku UEFA", rekao je Luka Nikola iz UEFA.