Foto: tw/StepBackfr

MAESTRALNI Jokić! Magija srpskog košarkaša za novu POBEDU Denvera

Sport Autor: K.C. | 08:30 Subota, 13 01 2024 Foto: tw/StepBackfr

Košarkaši Denvera pobedili su Nju Orleans na domaćem terenu, rezultatom 125:113 uz 12. tripl-dabl Nikole Jokića u sezoni.

Nagetse je standardno do trijumfa vodio Jokić, koji je od starta igrao u jakom ritmu, delio je nestvarne asistencije, lako uspostavio dominaciju pod protivničkim košem, pa je došao i do dva atraktivna zakucavanja.

Srpski centar je na terenu proveo 32 minuta, postigao 27 poena, uz šut iz igre 11/17,  za tri 1/2, a ubacio je i sva četiri penala koja je izveo, a imao je još i 14 asistencija i 10 skokova.

Vodio je Jokić borbu sa Jonasom Valančunasom, ali Litvanac nije mogao da spreči najboljeg igrača lige da upiše MVP partiju.

Od Jokića je na utakmici efikasniji bio samo Zajon Vilijamson, sa 30 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kod Pelikansa su se istakli još spomenuti Valančunas sa 17 poena i šest skokova, Leri Nens je ubacio 13, a Si-Džej Mekolum 12, uz pet skokova i sedam asistencija.

Od Nikolinih saigrača, Džamal Marej je postigao 20 poena i devet asistencija, Majkl Porter je dodao 20, uz 10 skokova, a Eron Gordon 15 poena i pet skokova.

Denver je odigrao jednu zaista zrelu partiju, u kontinuitetu, dobivši sve četiri četvrtine na ovom meču.

Najveće vođstvo stekli su u trećoj četvrtini, +22, a upravo je u tom kvartalu viđena dominacija Jokića nad Valančunasom, kada ga je oduvao u reketu, a potom zakucao.

Denver je treći na Zapadu sa skorom 27-13, dok je Nju Orleans šesti sa učinkom 23-16.