Foto: fb/atptour

Novak OBORIO još jedan Federerov rekord

Sport Autor: K.C. | 19:24 Nedelja, 07 04 2024 Foto: fb/atptour

Novak Đoković je prestigao Rodžera Federera postavši sa svojih 36 godina i 321 danom najstariji teniser na prvom mestu ATP liste.
Kako komentarišu mnogi teniski portali širom sveta rekordi nastavljaju da se ruše pred naletom Novaka Đokovića.

Prošle nedelje je započela 419. nedelja kako je Novak Đoković najbolje rangirani teniser sveta. Iako je i to značajan uspeh današnjim danom srpski teniser je oborio još jedan rekord i postao najstariji igrač na toj poziciji ikada. Kako dani budu odmicali njegov rekord biće sve teže oboriti.

Od kada je ušao u četvrtu deceniju, napunivši 30 godina 22. maja 2017. godine, Đoković je osvojio 31 titulu, među kojima je 12 od njegovih 24 grend slem trofeja, 10 od 40 ukupno osvojenih turnira serije 1000 i dva od do sada osvojenih 7 trofeja Nitto ATP finalnih turnira.

U opširnom tekstu objavljenom ovim povodom na internet stranici ATPtour.com hvali se Novakov veliki trud i profesionalizam u svim aspektima njegovih priprema, treninga i oporavaka koji su mu omogućili da ostane i dalje jedan od najboljih sportista sa svojih preko 30 godina života.

Najbolji teniser svih vremena, kako sve češće oslovljavaju Novaka širom planete, često je isticao i kako pojava mlađih rivala utiče na njega i gura ga ka postizanju boljih rezultata i opstanku na vrhu.

Nakon skoro 13 godina od kada je prvi put postao svetski broj 1 u tenisu, Novak je proveo veoma mnogo vremeba na vrhu tenisa.
Od ponedeljka kada je počela 419. nedelja Đokovićeve dominacije ujedno je označila da je srpski teniser udaljio svoj rekord na neverovatnih 109 nedelja više od nekadašnjeg najboljeg tenisera - Rodžera Federera. Švajcarac je, naime, ostao na 310 nedelja koje je proveo na prvom mestu ATP liste.

Đoković se za sada ne zaustavlja, tako da svi i dalje čekamo koji će sledeći rekord da bude oboren.