Foto: tw/atptour

Novak u FINALU US OPENA! Drama u TREĆEM SETU okončana trijumfom nad Benom Šeltonom

Sport Autor: K.C. | 23:56 Petak, 08 09 2023 Foto: tw/atptour

Srpski teniser protiv sebe je imao motivisanog igrača, željnog da na domaćem terenu napravi iznenađenje. Ali i pored svih najava, a i očekivanja većeg dela publike, ni u jednom trenutku nije bilo naznake da je moguće da dvadesetogodišnji Šelton napravi senzaciju.
Iskusni Đoković je ipak pokazao klasu u igri koja još uvek ne može da bude poražena divljom i na momente nekontrolisanom snagom mlađih izazivača poput velike nade američkog tenisa.

Rezultat sve govori - 3:0 (6:3, 6:2, 7:6 ). A ipak pored rezultata i statistike koja je potpuno na strani Novaka, bar u prva dva seta, svi su mogli da uživaju u kvalitetnim razmenama udaraca, precizno odigranim poenima, požrtvovanju obojice tenisera koji su ovaj meč na kraju od duela poput onih iz prvih kola turnira doveli do bitke koja u trećem setu posle dva sata igre donosi prvi brejk za mladog Bena Šeltona.

Osvaja Šelton tri vezana gema i taj set a i meč čini za nijansu neizvesnijim.
Novak uspeva da izjednači na 5:5 u trećem setu, a odmah zatim i da osvoji brejk na servis Šeltona. Ubrzo stiže i do prve meč lopte posle 2 sata i 27 minuta. Na žalost, ne koristi je Novak pa se drama u trećem setu nastavila. Greškama Đoković od rezultata 4:2 stiže do 6:6 i uvodi meč u taj brejk završnicu.

Promašen zicer Đokovića anulirao je Šelton svojim snažnim ali i neprecizno odigranim poenima. Međutim, bilo je napeto, možda i previše. Vezao je Šelton poene u taj brejku pa je Novak morao da doda gas i okonča meč nakon nešto više od dva sata i 40 minuta.

Time se Đoković plasirao u svoje deseto finale US Opena. Očekuje protivnika koji će biti poznat nakon meča između Danila Medvedeva i Karlosa Alkaraza.