Foto: tw/DjokovicFan_

Održan ŽREB za Australijen Open - Novak saznao protivnike

Sport Autor: K.C. | 07:18 Četvrtak, 11 01 2024 Foto: tw/DjokovicFan_

Obavljen je žreb za Australijan open, a najbolji teniser sveta Novak Đoković, branilac trona saznao je prvog rivala na ovogodišnjem Australijan openu i na otvaranju pomenutog takmičenja igraće protiv kvalifikanta/laki luzera!

Đoković brani titulu i juri svoj 25. Grend slem, a takmičenje u Melburnu će se održati od 14. do 28. januara. Podsetimo, na njemu neće biti Rafaela Nadala koji se povukao zbog povrede.

Ukoliko prođe u drugi krug, a ne bi trebalo da bude problema, Đoković će tamo igrati protiv boljeg iz duela Popirin - Polmans.

Tomas Ečeveri je potencijalni rival u 3. rundi, ali tu su i Endi Mari i Gael Monfis koji vrebaju. Ben Šelton i Adrian Manarino su u četvrtoj, Novak bi u četvrtfinalu mogao da naleti na Stefanosa Cicipasa ili Tejlora Frica.

U polufinalu migući protivnik bi bio Janik Siner ili Andrej Rubljovu, a u finalu Karlos Alkaraz. Uz Španca, tu su još Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Alkaraz će na startu igrati protiv Rišara Gaskea, Medvedev čeka kvalifikanta, Siner neće imati lak posao protiv Botika van de Zandšlupa, dok Cicipas udara" na Matea Beretinija.