Foto: tw/printscreen

Održan ŽREB za Vimbldon - Novak saznao imena rivala na putu do 24. grend slem trofeja

Sport Autor: K.C. | 12:40 Petak, 30 06 2023 Foto: tw/printscreen

Novak Đoković je saznao imena rivala na startu Vimbldona. Kao branilac trofeja, on će u ponedeljak na Centralnom terenu od 14 časova otvoriti ovogodišnji turnir, protiv 67. igrača sveta, Argentinca Pedra Kačina, koji ne bi trebalo da predstavlja veliki problem najboljem srpskom teniseru. 

Međutim, već u drugom kolu Novaka bi mogao da čeka znatno teži protivnik, i to ko god da prođe dalje u duelu Brendona Nakašime i Džordana Tompsona. Tompson je nedavno osvojio i Hertogenboš i može da bude nezgodan na travi za svakog rivala kada mu je dobar dan. Ipak, Novak je i tu apsolutni favorit.

Aktuelni drugi teniser sveta i osvajač 23. Gren slem titule postavljen je za drugog nosioca na turniru, dok je prvi nosilac Španac Karlos Alkaraza koji će borbu ta trofej započeti protiv Žoemija Šardija, a lider na ATP listi i Novak, kao branilac trofeja od prošle godine bi mogli da se sastanu tek u finalu.

U Đokovićevoj polovini žreba nalaze se Kasper Rud, Andrej Rubljov i Janik Siner, a s druge strane kostura, uz Karlosa Alkaraza, za mesto u finalu će se boriti Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Holgar Rune.

Filip Krajinović će takmičenje otvoriti protiv Kanađanina Feliksa Ože Alijasima, dok će Miomir Kecmanović odmeriti snage sa Argentincem Dijegom Švarcmanom. Protivnik Hamada Međedovića u prvom kolu biće Australijanac Kristofer O'Konel, Dušan Lajović će na prvom koraku igrati protiv nemačkog tenisera Jana Čoinskog koji je dobio vajldkard, dok će Laslo Đer igrati sa francuskim teniserom Maksimom Kresijem.

Srpska teniserka Natalija Stevanović u prvom kolu Vimbldona za protivnicu je dobila Petru Kvitovu.