Foto: tw/printscreen

Velika NEPRAVDA za Đokovića! Zbog odluke ATP gubi prvo mesto

Sport Autor: K.C. | 07:55 Subota, 21 05 2022 Foto: tw/printscreen

ATP je kaznio Vimbldon i bodovi se neće računati ove sezone na trećem grend slemu u godini, tako će jedan od najvećih teniskih turnira u 2022. biti revijalan što se ATP bodova tiče, a sve kao reakcija upravo te organizacije na odluku Engleza da ruskim i beloruskim igračima ne dozvoli igranje.

Ovom odlukom će najbolji teniser sveta Novak Đoković ni kriv ni dužan izgubiti prvo mesto na ATP listi.

To znači da će Novak Đoković, šampion engleskog grend slema, bez borbe izgubiti 2.000 bodova i prvo mesto i neće imati šansu da zaradi nijedan bod, što ga šalje na treće mesto sa 6.600 bodova. 

Ispred njega biće Danil Medvedev sa 7.800 bodova i Aleksander Zverev sa 6.990 bodova.

Vimbldon se oglasio na odluku ATP, te su čelni ljudi turnira poručili:

- Obraćamo se kao odgovor na odluke ATP, WTA, kao i ITF da ne dozvoli dodeljivanje poena na Vimbldonu 2022. godine. Poštujemo različito mišljenje od našeg koje je takvo da se zabranjuje učešće ruskih i beloruskih igrača na turniru ove godine i zaista žalimo što je uticala na pojedince. Shodno odluci vlade Velike Britanije da ograniči nastup ruski uticaj na globalnom nivou imajući u vidu njihovu Vladu, industriju, sport i druge institucije, ostajemo pri odluci koju smo doneli kao Vimbldon, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se još navodi i žaljenje zbog odluke ATP, WTA i ITF-a.

- Želimo da iskažemo duboko razočaranje zbog odluke da se ne dodele poeni za ranking. Verujemo da su ove odluke u disproporciji sa vanrednim i esktremnim okolnostima ove situacije i pozicije u kojoj smo se našli, kao i da štete igračima na turu. Razmišljamo o našim opcijama u ovom momentu i revidiramo našu poziciju, imamo i razgovore sa kolegama sa ostalih grend slemova. U međuvremenu ostajemo fokusirani na planove za turnir ove godine, ističu čelnici turnira.