Foto: x/MirjanaB

Zvanično: Gradonačelnik Kragujevca podneo ostavku

Vesti Autor: M.S. | 16:54 Petak, 29 09 2023 Foto: x/MirjanaB

Nikola Dašić podneo je ostavku na mesto prvog čoveka grada Kragujevca.

Kao razlog za podnošenje ostavke, sada bivši gradonačelnik naveo je zahtev opozicije kao i održavanje izbora. 

Na konferenciji za novinare Dašić je naveo da je u Kragujevcu urađeno mnogo toga, kao i da ima još dosta stvari koje u Kragujevcu treba uraditi. On je sa saradnicima odlučio da "prekine agoniju koju pravi opozicija, kako bi se na izborima pokazalo još jednom kome većinsku podršku daju građani Kragujevca".

Dašić je istakao da je njemu, kao i ostalim njegovim kolegama koji su podneli ostavke preko glave teror koji trpe od onih koji nikada ništa nisu uradili za svoj grad. 

- Kragujevac je grad se koji u poslednje tri godine ubrzano razvija u svakom pogledu... Kada već opozicija uporno traži izbore, pa dobiće ih. Na kraju krajeva ti izbori će pomoći da se podsete oni koji su zaboravili jednu osnovnu političku lekciju, a to je da se vlast preuzima samo većinom dobijenom na izborima, a ne blokadama i iživljavanjem nad drugima. I mi smo kao naprednjaci bili u opoziciji, ali nikada nismo lomili, blokirali i pravili haos - rekao je Dašić.

Na današnjoj sednici Skupštine grada konstatovana je ostavka gradonačelnika Dašića, koji će grad voditi narednih 30 dana. Nakon tog roka, biće izabran privremeni organ grada, do održavanja lokalnih izbora.