Foto: tw/Naija_PR

PRVO POLUFINALE na Svetskom prvenstvu u Kataru - Večeras okršaj Hrvatske i Argentine

Sport Autor: K.C. | 06:46 Utorak, 13 12 2022 Foto: tw/Naija_PR

U Kataru na Mundijalu se večeras od 20 časova očekuje prvi polufinalni meč između reprezentacija Hrvatske i Argentine. 

"Hrvati imaju specifičnu igru, niti se stalno brane, niti stalno napadaju. Imaju odličnu ekipu i dugu fudbalsku tradiciju", izjavio je selektor Argentine Lionel Skaloni na konferenciji za medije.
"Svi se Argentinci nadaju pobedi, igramo za svoj narod, za svoje porodice. Srećni smo zbog navijača, znamo što se od nas očekuje. Neću da govorim o jakim ili slabim stranama rivala, ali analizirali smo ih", rekao je Skaloni.
Govoreći o najvećem adutu svog tima, Lionelu Mesiju, selektor Skaloni je istakao "Možemo samo nastaviti i uživati u njegovoj igri, mi i celi svet. Sve dok igra".
Izneo je i komplimente na račun kapitena Hrvatske Luke Modrića. "Zadovoljstvo je gledati njegovu igru, on je idol za mnoge od nas, ne samo zbog igre, već i zbog ponašanja. Ako volite fudbal, ne možete ne voleti takve igrače".

Sa druge strane selektor Hrvatske Zlatko Dalić dao je svoju ocenu predstojećeg meča. "Imamo volje, snage i energije da pobedimo Argentinu i da se plasiramo u finale Svetskog prvenstva u Kataru", izjavio je selektor Hrvatske.

"Ušli smo među četiri najbolje reprezentacije sveta. Velika je stvar da to uspemo na dva uzastopna Mundijala. Želimo više, pošto igramo protiv velike Argentine, koju predvodi Lionel Mesi. Veći je pritisak na njima, pošto znamo kako igraju i u kom smeru žele da odvedu utakmicu. Optimista sam i verujem igračima, pokazali su kvalitet i karakter. Bez toga ne bismo došli do polufinala. Nećemo da se prilagođavamo rivalu, igraćemo svoju igru i na rezultat", rekao je Dalić.

Prenos večerašnjeg susreta je od 20 časova na Prvom programu RTS.