Foto: rss.org.rs

Rukometaši Srbije PORAŽENI od Mađarske na EP

Sport Autor: K.C. | 08:54 Ponedeljak, 15 01 2024 Foto: rss.org.rs

Na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, muška rukometna reprezentacija Srbije, poražena je od Mađarske 28:27 (14:13) u 2. kolu C grupe. Nakon remija sa Islanđanima četa Tonija Đerone nije uspela da se izdigne što su naše iskusne komšije uspele da iskoriste. 

Mađari su pobedom obezbedili plasman u drugu fazu, a Srbija i dalje ima šansu da prođe kao druga iz grupe, pod uslovom da u poslednjem kolu, u utorak, ubedljivo pobedi Crnu Goru, a Island izgubi od Mađarske.

Koliko je „orlovima" poraz u drugoj rundi teško pao govori i izjava iskusnog Predraga Vejina, koji je meč sa Mađarima okarakterisao kao najteži momenat u karijeri. 

- Teško mi je, zaista loš momenat. Znam da smo ostavili poslednji atom snage, ali jednostavno nije išlo. Mađarska je bila bolja. Imali smo šanse, ali nismo uspeli. Uvek smo za gol, dva kaskali. Ovo mi je jedan od težih trenutaka u karijeri. Sada treba da pobedimo Crnu Goru i onda da čekamo pobedu Mađarske. Sada smo u drugoj situaciji, nije sve do nas. Moramo mnogo bolje u utorak - rekao je Vejin. 

Dobra vest za „orlove" je da još uvek postoje šanse za plasman u narednu fazu takmičenja. Srbiji će biti potrebno da savlada Crnu Goru u poslednjem kolu, a da Mađarska bude bolja od Islanda. 

Duel protiv Crne Gore na programu je u utorak od 18.00 (RTS 1). Mađari na megdan Islandu izlaze istog dana od 20:30.