Foto: ig/euro_2024

SPORTSKI DAN za pamćenje - Večeras FINALE EURO 2024

Sport Autor: K.C. | 08:02 Nedelja, 14 07 2024 Foto: ig/euro_2024

Reprezentacije Španije i Engleske igraju večeras u VELIKOM FINALU EP

Večeras u 21 sat počinje borba za evropsku fudbalsku krunu, a u finalu su reprezentacije Španije i Engleske. Englezi su i pored loše igre nekako uspeli da preskoči sve prepreke i postognu ogroman uspeh plasmanom u finale EURO 2024.

Ukoliko trijumfuju, Španci će postati rekorder sa čak četiri naslova prvaka Starog kontinenta, dok Englezi sa ogromnom strašću maštaju i sanjaju o svojoj prvoj tituli.

Što se Španaca tiče, današnji dan mogao bi da im donese veliku sportsku radost i dva najprestižnija pehara. Pored fudbalera, velike nade se polažu i u tenisera Alkaraza koji je takođe u finalu - Vimbldona gde igra protiv Novaka Đokovića. Kapiten fudbalske reprezentacije Španije Alvaro Morata obratio se Karlosu Alkarazu video porukom.

,Zdravo Čarli, sećaš se da sam ti pre početka Evropskog prvenstva rekao da nećeš moći da nas bodriš u finalu jer ćeš tog dana i ti igrati finale. Nadam se da će nedelja biti dan za pamćenje za celu Španiju. Podržavaćemo te svim srcem i kao što ti kažeš, obojica znamo šta je potrebno za pobedu. Nadam se da ćemo se videti sledeće nedelje u Madridu da proslavimo zajedno - rekao je Morata.

Španci sa pravom očekuju pobedu i titulu. Na prvenstvu su bili najbolji tim. Imali su i dan više da odmore. ,,Taktički moramo da budemo savršeni, jer su oni dobra ekipa"- rekao je engleski selektor Sautgejt.