Foto: x/SportsLeoAfrica

Večeras SPEKTAKL! Španija-Francuska u POLUFINALU EP

Sport Autor: K.C. | 09:27 Utorak, 09 07 2024 Foto: x/SportsLeoAfrica

Pred nama je pravi evropski, pa i svetski klasik i duel za sve fudbalske sladokusce.
Dve fudbalske velesile večeras će izaći na čuveni teren u Minhenu i navijači bi trebali da uživaju u pravom fudbalskom spektaklu.

Francuska je opravdala ulogu jednog od glavnih favorita na ovom Euru, nošena stamenom odbranom koja je primila samo jedan gol do sada dogurali su do same završnice i danas će imati ubedljivo najteži test do sada u vidu Španaca.

Crvena furija" pred ovo Evropsko prvenstvo nije bila među glavnim favoritima, ali svojim nastupima je odmah pokazala da to jeste i može se reći da je pokazala ubedljivo najviše od svih reprezentacija na turniru.

Napadačka igra izabranika Luisa de la Fuentea oduševila je sve na turniru, a pravi hitovi prvenstva su krila Jamin Lamal i Niko Vilijams koji su apsolutno eksplodirali" na ovom Euru.

Što se tiče istorijskog uspeha ovih selekcija na Euru, ne treba trošiti previše reči, Španija je čak tri puta osvajala takmičenje, dok je Francuska to činila dva puta.

Ovi velikani su se četiri puta sastajali na Evropskim prvenstvima, dva puta su slavili Francuzi uz remi i pobedu Španije, a najpoznatiji meč odigrali su u finalu 1984. godine kada su galski petlovi" pred svojim navijačima golovima Platinija i Belona osvojili svoju prvu titulu evropskog prvaka.

Ono što vredi istaći je da svaki put kada su se ovi timovi sastajali u nokaut fazi Eura, pobednik tog meča je na kraju osvajao takmičenje (Francuska 1984. i 2000, a Španija 2012. godine), tako da ako slušamo tradiciju, ko večeras slavi postaće novi šampion Evrope.

Selektor Francuske Didije Dešan može da računa na sve igrače, dok njegov kolega na drugoj strani mora da nađe zamene za „požutelog“ Robina le Normana, povređenog Pedrija i Danija Karvahala koji je „pocrveneo“ u četvrfinalu protiv Nemačke.