Foto: pixabay.com

Ambasada Ukrajine NEMA INFORMACIJE o isporukama oružja iz Srbije

Vesti Autor: K.C. | 11:37 Četvrtak, 13 04 2023 Foto: pixabay.com

Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je u pisanom odgovoru Glasu Amerike da "ne raspolaže informacijama" o tome da je Beograd namerio da pošalje oružje Ukrajini, ili je to već uradio. Juče je agencija Rojters prenela da je u podacima koji su procureli iz tajnih dokumenata Pentagona objavljeno da se Srbija složila da pošalje oružje Kijevu ili da ga je već poslala.

U jednom od njih, koji nosi oznaku "tajno", navodi se da je Srbija odbila da pruži podršku u obuci ukrajinskih trupa, ali da je pristala da Ukrajini pošalje oružje ili je čak to već i uradila.

Ambasada Ukrajine u Beogradu saopštila je da nema informacije o isporuci oružja iz Srbije i da se "pri tome rukovodi izjavama srpskih zvaničnika".
Naime, ministri odbrane i spoljnih poslova Srbije, Miloš Vučević i Ivica Dačić juče su ponovo javno demantovali takve navode.

Juče se istim povodom oglasila i ambasada SAD u Beogradu saopštivši da ima saznanja da Srbija ne prodaje oružje Ukrajini.

"Ne možemo da komentarišemo navodne poverljive informacije, ali prema našim saznanjima, Srbija ne prodaje oružje Ukrajini", rečeno je u američkoj ambasadi.