Foto: unsplash.com

Božić donosi jače POGORŠANJE vremena! Tokom dana KIŠA, posle podne SNEG i pad temperature

Vesti Autor: K.C. | 05:50 Nedelja, 07 01 2024 Foto: unsplash.com

Za Božić će u Srbiji biti kišovito, posle podne na planinama sneg, dok se u toku noći ka ponedeljku sneg očekuje i širom zemlje.

Prema prognozi RHMZ, danas oblačno sa kišom i padom temperature tokom dana.
Uveče će kiša preći u sneg i u nižim predelima, najpre na severu i zapadu Srbije, a tokom noći i u ostalim krajevima uz skretanje vetra na severozapadni.
Pritisak ispod normale. 
Minimalna jutarnja temperatura od 6 do 10 stepeni, popodnevna od 6 na severu do 12 stepeni na istoku i jugu Srbije, a minimalna temperatura uveče od 1 stepen na severu i zapadu do 8 na jugu Srbije. Uveče kiša koja prelazi u susnežicu i sneg tokom noći ka ponedeljku na zapadu i severu Srbije.

U Beogradu oblačno sa kišom i padom temperature popodne i uveče. Počeće da duva severni vetar. Pritisak ispod normale. 

Jutarnja temperatura 8 stepeni, maksimalna do 10, a minimalna na kraju dana oko 4 stepena i u daljem padu tokom noći ka ponedeljku. Posle ponoći kiša prelazi u sneg.

Vreme narednih dana

Prvi dan sledeće sedmice, u ponedeljak 8. januara biće oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Temperatura će biti bez većeg kolebanja, od -3 do 1 stepen, a na istoku i jugoistoku Srbije do 5 stepeni.

Izgledi vremena za Beograd od sledeće sedmice su da će od 8. do 14. januara biti prosečno hladno vreme za ovo doba godine sa češćom pojavom padavina.

Do 9. januara padaće kiša, koja će tokom noći i jutra biti praćena susnežicom ili snegom. U periodu od 10. do 14. januara padaće susnežica ili sneg, uz povremeno formiranje snežnog pokrivača, koji će se na širem području grada zadržavati i tokom većeg dela dana. Intenzivnije padavine u Beogradu meteorolozi očekuju 8. i 11. januara.