Foto: ig/anabrnabic

Brnabić u Briselu: Prepoznate su reforme Srbije

Vesti Autor: K.C. | 13:25 Četvrtak, 26 10 2023 Foto: ig/anabrnabic

Danas je u Briselu, premijerka Srbije Ana Brnabić, održala brifing u Centru za evropske politike, na kome je poručila da je Srbija u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice Evropske unije (EU), koje su primljene tokom poslednjeg proširenja.

„Informisala sam brojne članove civilnog društva i nevladinih organizacija u Briselu o evropskom putu Srbije i aktuelnim reformama. Takođe sam detaljno informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu, kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u protekle dve godine'', objavila je Brnabić na Instagramu.

„Nasilje i represija nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji je neprihvatljiva'', poručila je Brnabić.

„Znam koliko smo naporno radili, koliko smo toga postigli i šta ćemo još sve uraditi u vremenu ispred nas'', dodala je premijerka.

Sve što smo uradili – uradili smo zbog naših građana i u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ne zbog pukog ispunjavanja normi za prijem u EU, rekla je Brnabić i ocenila da je „putovanje nekada jednako važno, kao i sama destinacija“.

- Nadam da će sve reforme koje smo sproveli biti prepoznate na pravi način, navela je Brnabić.