Foto: beograd.rs

Dan otvorenih vrata održan u „Čistoći”

Vesti Autor: K.C. | 14:08 Ponedeljak, 14 10 2024 Foto: beograd.rs

Manifestacija „Dan otvorenih vrata”, koju organizuje JKP „Gradska čistoća”, okupila je veliki broj mališana koji su imali priliku da u obezbeđenom krugu direkcije preduzeća uživaju u edukativnoj radionici, pozorišnoj predstavi „Ko prlja, ima da nadrlja!”, da se druže sa zaposlenima koji brinu o čistoći grada i učestvuju u vožnji svojih omiljenih vozila kojima preduzeće održava higijenu prestoničkih ulica. 

Rekordan broj dece je učestvovao u interaktivnoj ekološkoj radionici gde su učili o tome šta je reciklaža, šta su to reciklabili, koje vrste reciklabila postoje, kako se sortira recklabilni otpad, zašto je reciklaža važna i čemu nam služi. 

Sa posebnim oduševljenjem uživali su u vožnji smećaraca, kamiona, cisterni, elektrotrotineta, elektročistilica, kao i u omiljenoj amfibiji, vozilu kojim se sa reka i zemlje suzbijaju komarci.

Takođe, imali su priliku da se druže sa zaposlenima i da vide kako se specijalnim vozilima i mašinama peru sudovi za odlaganje komunalnog otpada.

Nakon što su u radionicama pokazali zavidno znanje i takmičarski duh, svi mališani su dobili nagradna iznenađenja, zdravu užinu i osveženje.

„Čistoća” će nastaviti da organizuje ovu manifestacija, jer je jedan od najefikasnijih načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine.