Foto: airserbia

Er Srbija ponovo leti za Mostar

Vesti Autor: K.C. | 14:35 Sreda, 10 01 2024 Foto: airserbia

Uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara, posle 33 godine, Er Srbija širi svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini, ujedno doprinoseći jačanju privrednih, ekonomskih i svih drugih veza.

Er Srbija će u saradnji sa Aerodromom Mostar od aprila do oktobra 2024. godine, uz mogućnost produženja, realizovati redovan putnički avio-saobraćaj između Beograda i Mostara.

Planirano je da se letovi obavljaju tri puta nedeljno, ponedeljkom, petkom i nedeljom, avionom tipa embraer E175. 

Aerodrom Mostar od aprila uspostavlja direktnu avio liniju sa Beogradom, a Er Srbija je odabrana putem Javnog poziva za uspostavljanje redovnih letova u ovoj godini kao aviokompanija koja će obavljati direktne letove na relaciji Mostar - Beograd - Mostar.

U narednih sedam dana sledi preciziranje ostalih tehničkih detalja i potpisivanje ugovora, nakon čega će karte biti dostupne za prodaju.

Početkom ove godine sa mostarskog aerodroma obavestili su i da je italijanska aviokompanija "SkyAlps" ispunila uslove i poslala ponudu za letove koji bi se mogli ostvariti na relaciji sa Mostarom, preneo je sarajevski portal Klix.

Reč je o mogućim avio-linijama iz Mostara prema Rimu, Minhenu, Bariju i Veroni, a detalji o ovom važnom koraku za razvoj vazdušne povezanosti Mostara biće uskoro objavljeni.

Mostar spada među najpopularnije turističke destinacije u Bosni i Hercegovini. Čuveni Stari most, koji je svojevrsno obeležje grada, se zajedno sa Starim Gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO. 

Uvođenjem Mostara u svoju mrežu destinacija, Er Srbija će leteti do čak 17 gradova u zemljama bivše Jugoslavije.