Foto: srbija.gov.rs

Intenziviranje saradnje u oblasti trgovine sa Kenijom

Vesti Autor: B.O. | 19:01 Nedelja, 06 10 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar bez potfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za oblast međunarodne ekonomske saradnje i oblast društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu Nenad Popović razgovarao je se danas sa ministrom investicija, trgovine i industrije Republike Kenije Salimom Mvuria Mgalom.

Bilo je reči o velikim potencijalima za ekonomsku saradnju, kroz više ključnih tema u oblasti poljoprivrede, digitalizacije, proizvodnih tehnologija, inovacija, veštačke inteligencije, robotike i turizma.

Kenija ima blizu 60 miliona stanovnika, jako mladu populaciju i veliki potencijal za razvoj ekonomije. Razgovori su bili prijateljski i sa velikim poštovanjem prema Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, izjavio je Popović. 

Kenija pruža podršku najvažnijim nacionalnim interesima Srbije. Dogovor je da se u narednom periodu intenzivira i ojača ekonomska saradnja u oblasti trgovine sa Kenijom, ali i drugim afričkim zemljama.

Juče se ministar Popović sastao sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Kenije Musailom Mudavadijem. Razgovor se odnosio na unapređenje prijateljstva i tradicionalno dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Kenije i ogromne ekonomske potencijale dve zemlje.