Foto: srbija.gov.rs

Jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje sa Argentinom

Vesti Autor: M.S. | 14:58 Petak, 05 07 2024 Foto: srbija.gov.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Argentine u Srbiji Osvaldom Narsisom Marsikom o unapređenju bilateralnih odnosa, intenziviranju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje.

Vučević je poručio da je Srbija zainteresovana za jačanje političkog dijaloga na svim nivoima, ocenivši da je Argentina izuzetno značajan partner naše zemlje u regionu Latinske Amerike.

Premijer je, govoreći o ekonomskoj saradnji, poručio da je Srbija zainteresovana za njeno dalje jačanje, istakavši da postoje veliki i još neiskorišćeni potencijali u oblasti poljoprivrede i agro-industrije.

Vučević je iskazao zahvalnost Argentini na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu i čvrstom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Premijer je naveo da je zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji i podvukao da je neophodno izvršiti međunarodni pritisak na Prištinu kako bi dijalog sa Beogradom bio nastavljen i zaustavljen teror nad srpskim narodom.

Vučević je zahvalio Argentini na uzdržanom stavu prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

On je ocenio da ova rezolucija neće doprineti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa srpskog i bošnjačkog naroda.

Ambasador Marsiko je potvrdio da Srbija može da računa na dalju aktivnu podršku Argentine u međunarodnim organizacijama i u skladu sa međunarodnim pravom.

On je ocenio da Srbija i Argentina imaju odličnu dinamiku bilateralnih odnosa, koja je zasnovana na dugogodišnjem prijateljstvu i međusobnom razumevanju.