Foto: srbija.gov.rs

Jačanje saradnje sa Centralnoafričkom Republikom

Vesti Autor: M.S. | 19:52 Utorak, 27 02 2024 Foto: srbija.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministarkom inostranih poslova, Frankofonije i dijaspore Centralnoafričke Republike (CAR) Silvi Baipo Temon, koja boravi u Beogradu u okviru delegacije koju predvodi predsednik te zemlje Fosten Aršanž Tuadera.

U razgovoru je konstatovano da dve zemlje vezuje tradicionalno prijateljstvo, koje je potrebno jačati zajedničkim snagama, posebno u svetlu činjenice da ćemo u 2025. godini obeležiti 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve države.

Šef srpske diplomatije iskazao je duboku zahvalnost Centralnoafričkoj Republici na podršci teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Temon je informisala Dačića o aktuelnoj situaciji u njenoj zemlji i regionu.

Takođe, ona ga je upoznala sa potencijalima za razvoj bilateralne saradnje u oblasti energetike, rudarstva i poljoprivrede, i pozvala kompanije iz Srbije da razmotre mogućnost investiranja u Centralnoafričkoj Republici.

Tokom srdačnog razgovora, obostrano je izražena spremnost za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.