Foto: srbija.gov.rs

Dačić: "Srbija i Meksiko opredeljeni za jačanje sveukupnih odnosa"

Vesti Autor: M.S. | 17:08 Ponedeljak, 04 03 2024 Foto: srbija.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa generalnom direktorkom za Evropu Sekretarijata spoljnih poslova Sjedinjenih Meksičkih Država Dženifer Feler, koja u Beogradu boravi povodom održavanja VII sastanka Mehanizma bilateralnih političkih konsultacija.

U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa i saradnje dveju zemalja, koje povezuje tradicionalno prijateljstvo, međusobno poštovanje, razumevanje i podrška.

Posebno je izdvojena intenzivna saradnja u okviru međunarodnih organizacija zasnovana na zajedničkom zalaganju za poštovanje principa međunarodnog prava i Povelje UN.

Dačić je iskazao zahvalnost Sjedinjenim Meksičkim Državama na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Tokom razgovora razmotrene su brojne mogućnosti za dalje unapređenje bilateralne saradnje, a u tom kontekstu izražena je obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga i ekonomskih veza, kao i saradnje u oblasti poljoprivrede, kulture, obrazovanja, sporta i turizma.