Foto: kim.gov.rs

Kancelarija za KiM: "Privođenje Luke Zlatičanina ogledalo antisrpske histerije"

Vesti Autor: M.S. | 10:32 Ponedeljak, 19 08 2024 Foto: kim.gov.rs

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je privođenje Luke Zlatičanina (45) iz Goraždevca zbog pevanja pesama ogledalo antisrpske histerije i mržnje režima Aljbina Kurtija.

Umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja  javnog reda i mira.

Posebno je indikativno da je Zlatičanin priveden skoro nedelju dana nakon navodnog dela, što ukazuje na montirani progon i etničku pozadinu  ovog slučaja koji ima za cilj da uznemiri i zastraši Srbe u Metohiji.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i prebačen je u stanicu u Dečane, a obezbeđena mu je besplatna pravna pomoć i advokat koji će ga zastupati.

Zlatičanin je otac troje dece, a njegova porodica u Goraždevcu živi decenijama i svoj rodni kraj nisu napuštali.

Ovakvim postupanjem, na udaru su se našli Srbi u Metohiji s ciljem njihovog zastrašivanja i konačnog proterivanja s ovih prostora, dok albanski ekstremisti svakodnevno ispisuju grafite mržnje i terorističke UČK, prete, maltretiraju i prebijaju Srbe, a oni koji su pucali u srpsku decu šetaju slobodno, navodi se u saopštenju.