Foto: srbija.gov.rs

Novo HAPŠENJE na KiM - u Leposaviću priveden još jedan Srbin

Vesti Autor: M.S. | 19:19 Petak, 18 08 2023 Foto: srbija.gov.rs

U mestu Lešak u opštini Leposavić priveden je još jedan Srbin. U pitanju je Nebijša Virijević koji je učestvovao u protestima prilikom pokušaja zamenika ministra za zajednice i povratak Radojice Radomirovića da uđe u opštinsku zgradu. Virijeviću je određeno zadržavanje do 48 sati.

Ovim povodom oglasila se i Kancelarija za KiM:

"Današnjim privođenjem Srbina iz Leposavića Nebojše Virijevića koji je iskazao svoje neslaganje sa Kurtijevim okupatorima, nelegitimnim i lažnim namesnicima, još jedan je pokušaj zastrašivanja srpskog naroda ali i novi pokušaj uvođenja verbalnog delikta na Kosovu i Metohiji.

Kada vlasti u Prištini na čelu sa Kurtijem ne mogu na nateraju Srbe da prihvate njegove lažne gradonačelnike i poltrone iz Prištine, tada silom i hapšenjima žele da se osvete nelojalnim Srbima.

Nikada Srbi neće prihvatiti Kurtijev jaram, niti njegove namesnike koji nemaju nikakav legitimitet niti kredibilitet u srpskom narodu i suprotstavlјaće im se svim nenasilnim metodama, za razliku od Kurtijevog aparata koji zna samo za silu i nasilјe.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju privedenom Virijeviću obezbedila je besplatnu pravnu pomoć i advokata, a o njegovim slučaju će obavestiti i međunarodne predstavnike", stoji u saopštenju.