Foto: parlament.gov.rs

Konstituisani SKUPŠTINSKI ODBORI

Vesti Autor: K.C. | 18:28 Utorak, 02 04 2024 Foto: parlament.gov.rs

U Skupštini Srbije danas je konstituisano više odbora, a jedan od njih je i Odbor za KiM na čijem se čelu nalazi poslanica poslaničke grupe ,,Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Danijela Vujičić, dok je za zamenika predsednika tog odbora izabran poslanik ,,Mi - glas iz naroda Branimir Nestorović" Aleksandar Pavić.

Na sednici Odbora za spoljne poslove za predsednika tog odbora je izabrana poslanica iz grupe ,,Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Marina Raguš, a zamenik predsednika odbora je Stefan Krkobabić iz PUPS-a.

Članica poslaničke grupe ,,Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Nevena Đurić izabrana je za predsednicu Odbora za kulturu i infomisanje, a za zamenicu predsednika izabrana je poslanica SDPS Sanja Jeftić Branković.

Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, u ovom sazivu vodiće narodna poslanica Bogdanu Grifit Koljević, iz poslaničke grupe „Mi- glas iz naroda-prof. dr Branimir Nestorović“, a za zamenika predsednice Odbora izabran je narodni poslanik Usame Zukorlić iz Stranke pravde i pomirenja.