Foto: antenam.net

Kosovska policija UPALA u ekspoziture Poštanske štedionice!

Vesti Autor: K.C. | 17:19 Ponedeljak, 20 05 2024 Foto: antenam.net

Pripadnici kosovske policije upali su danas u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, javlja dopisnik Tanjuga sa KiM.

Iz kosovske policije rečeno je da oni zajedno sa poreskom službom i uz dozvolu tzv. kosovskog tužilaštva vrše ''kontrolu nezakonitog poslovanja''

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je upad tzv. kosovske policije u ekspoziture Poštanske štedionice i trezor na severu KiM eskalatorni potez Prištine koji za cilj ima izazivanje nemira i haosa i ukidanje srpskih institucija na KiM i da će o tome Beograd obavestiti sve međunarodne predstavnike.

,,Ja ću se koliko sada čuti sa gospodinom (Miroslavom) Lajčakom, zvaću i predstavnike Kvinte i obavestićemo sve na međunarodnoj sceni o kakvom bezakonju i teroru po nalogu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija je ovde reč", rekao je Petković.

Petković je dodao da nije reč o nekom običnom eskalatornom potezu već je reč o nasilnom napadu i na sam dijalog s obzirom na to da je pitanje dinara i rešavanje sudbine Poštanske štedionice postalo sastavni deo dijaloga.

,,Aljbin Kurti je sačekao da prođe dijalog i, pošto je doživeo neuspeh za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope, onda je posegnuo za novim jednostranim potezom koji ima za cilj da izazove nemire i haos. Očigledno da taj čovek - balkanski piroman Aljbin Kurti želi rat i želi stradanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", ocenio je Petković.