Foto: beograd.rs

Manifestacija „Karavan bezbednosti” na Novom Beogradu

Vesti Autor: K.C. | 13:04 Ponedeljak, 30 09 2024 Foto: beograd.rs

Na manifestaciji „Karavan bezbednosti”, koja je održana u parku „Ušće”, izloženi su vatrogasni kamioni i oprema, policijska vozila i veliki plavi helikopter jedinice MUP-a, a sve sa ciljem da se najmlađi upoznaju, a stariji podsete na pravila ponašanja u saobraćaju ili u vanrednim okolnostima, saopšteno je iz Opštine Novi Beograd.

Posetioci su učestvovali u brojnim sadržajima kao što su predstave za decu, penjanje na veštačku stenu, „pena parti”, zatim u edukativnom sadržaju „Vatrogasci”, simulaciji pružanja prve pomoći i simulaciji pravilnog korišćenja dečjeg auto-sedišta. Najmlađi učesnici oprobali su se u trci beba –„Puzijadi”, u kojoj su ih svesrdno bodrili nasmejani roditelji.

Predsednica opštine Novi Beograd Ivana Nikolić podelila je poklone najspretnijim bebama u vidu auto-sedišta koja su obezbedile Opština i Agencija za bezbednost saobraćaja, a svim bebama učesnicima prigodne nagrade. Deset učesnika dobilo je i vaučere za Centar za obuku i trening vozača NAVAK, a posetiocima su darivani i pokloni iznenađenja od Auto-moto saveza Srbije. Ivana Nikolić je pobedniku igre znanja na saobraćajnom poligonu uručila i glavnu nagradu – besplatno polaganje vožnje za „B” kategoriju u Auto-školi „Željko”, najvećoj auto-školi u Srbiji.

U saopštenju se navodi da je ovo jedan od najposećenijih karavana bezbednosti putem kojeg se deca uče pravilima u saobraćaju, jer je njihova bezbednost na prvom mestu.