Foto: ig/MDULS

MINISTARSTVO državne uprave ODGOVORILO na zahtev za otvaranjem biračkog spiska

Vesti Autor: K.C. | 16:43 Sreda, 27 12 2023 Foto: ig/MDULS

Jedinstveni birački spisak je uveliko otvoren, javan i dostupan i obezbeđena je njegova maksimalna transparentnost istaklo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Prema njihovom saopštenju, to je njihov jasan i nedvosmislen odgovor na pitanje kada će otvoriti biračke spiskove.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je u 11.00 sati primilo zahtev Nikole Ristića, ,,Savesnih građana" i Ivana Bjelića sa identičnim pitanjem -,,Kada ćete otvoriti biračke spiskove?" i ukazalo da je Jedinstveni birački spisak javna evidencija dostupna svim građanima Srbije na zvaničnoj internet prezentaciji ministarstva.

Prema stavu Ministarstva, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i njegovi sledbenici žele da stvore zabunu kod građana da je taj spisak „tajni dokument“ dostupan samo vlasti.
Jedinstveni birački spisak kao javna evidencija uveliko je otvroren i dostupan na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva - https://upit.birackispisak.gov.rs/, saopštavaju iz nadležnog ministarstva.