Foto: pixabay

Ministarstvo poljoprivrede ne ukida premije za mleko

Vesti Autor: M.S. | 13:39 Ponedeljak, 05 08 2024 Foto: pixabay

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je, povodom netačnih vesti o ukidanju premija za mleko koje su se pojavile na društvenim mrežama i Viber grupama asocijacija proizvođača mleka, da su te informacije apsolutno zlonamerne i neistinite.

U saopštenju se navodi da je na sastancima u Vladi Srbije i u ovom ministarstvu predstavnicima asocijacija proizvođača mleka direktno rečeno da se premije za mleko ne ukidaju, ali da su, uprkos tome, nastavili sa objavljivanjem netačnih informacija, pozivajući proizvođače na protest.

Ovakvi potezi jasno govore o tome da su motivi određenih pojedinaca iz asocijacija druge prirode i da nemaju nikakve veze sa dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Srbiji.

Ministarstvo je u više navrata naglasilo da je u potpunosti otvoreno za dijalog sa svim sektorima poljoprivrede, sa ciljem konstruktivnih razgovora i zajedničkog pronalaženja prihvatljivih rešenja za probleme u poljoprivredi.

U prilog tome govori i činjenica da je ministar Aleksandar Martinović sa saradnicima do sada održao niz sastanaka sa velikim brojem asocijacija poljoprivrednika i predstavnika prerađivačke industrije.

Ministarstvo će nastaviti da radi na unapređenju položaja i konkurentnosti srpske poljoprivrede, ali neće dozvoliti svesno širenje lažnih informacija i stvaranje uznemirenosti i panike među proizvođačima mleka.

Udruženja koja šire ovakve informacije sama su sebe isključila iz daljeg dijaloga sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, navodi se u saopštenju.