Foto: srbija.gov.rs

Nabavka sertifikovanog semena nije uslov za podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru

Vesti Autor: B.O. | 12:26 Ponedeljak, 12 02 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da se podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena.

Neophodno je da poljoprivrednici pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva. Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

Takođe, u toku je i podnošenje zahteva za refakciju akcize putem portala eAgrar. Pri kupovini goriva neohodno je proveriti da li fiskalni računi sadrže potrebne podatke – broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i jedinstveni matični broj građana (JMBG) odnosno poreski identifikacioni broj (PIB) ukoliko se radi o pravnom licu.

Sve neophodne informacije o procesu prijave, načinu i uslovima za prijavu za podsticaj za sertifikovano seme biće blagovremeno objavljene na sajtu Ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.