Foto: srbija.gov.rs

Hladnjačari gotovo u potpunosti isplatili obaveze prema malinarima

Vesti Autor: M.S. | 18:07 Sreda, 04 09 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je danas da je na sastanku sa predstavnicima svih velikih hladnjača zaključeno da su dogovori između malinara i otkupljivača, u kojima je posredovalo ovo ministarstvo, skoro do kraja realizovani, te da su hladnjačari isplatili više od 90 odsto obaveza prema proizvođačima maline.

Povodom natpisa koji su se pojavili u pojedinim medijima, u kojima se navodi da proizvođačima maline uplate od otkupljivača ne stižu redovno, Ministarstvo je odmah reagovalo i organizovalo hitan sastanak sa predstavnicima svih velikih hladnjača.

Ministarstvo još jednom naglašava da će, u cilju dobre saradnje, nastaviti da razgovara sa svim zainteresovanim stranama, jer je unapređenje domaće poljoprivrede zajednički cilj i obaveza.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Livija Pavićević, šef Kabineta i pomoćnik ministra Anja Javor i direktor Uprave za agrarna plaćanja Slobodan Nikolovski.

Takođe, bili su prisutni i Saša Stanić ispred preduzeća „Stanić“ d.o.o, Radoje Cvetić ispred preduzeća „Master Frigo“, Ana Miloš u svojstvu predstavnika ITN Grupe–Budimka, Paun Petrović iz preduzeća „Frigo Paun“ i Slobodan Obradović ispred hladnjače „Drenovac“.