Foto: mod.gov.rs

Nastavak jačanja Vojske Srbije i materijalnog položaja njenih pripadnika

Vesti Autor: M.S. | 15:42 Četvrtak, 09 05 2024 Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić obišao je danas Generalštab Vojske Srbije gde ga je, uz počasni stroj Garde, dočekao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović sa članovima proširenog kolegijuma.

Mojsilović je tom prilikom obavestio ministra Gašića o tome da je borbena gotovost Vojske Srbije na visokom nivou i da je stanje stabilno, što obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka.

Na sastanku su predstavljeni osnovni podaci o Vojsci Srbije, njena organizacija i struktura, razmeštaj, misije i zadaci, kao i strategijska dokumenta planiranja razvoja sistema odbrane, a bilo je reči i o vojno-strategijskoj proceni bezbednosti Republike Srbije.

Gašić je istakao da će biti nastavljeno jačanje Vojske Srbije, sledeći pravac koji je 2012. godine trasiran, a koji je dao rezultate.

Uveren sam u to da ću u svom radu pouzdan oslonac imati u načelniku Generalštaba generalu Mojsiloviću i najodgovornijim starešinama i rukovodiocima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, sa zajedničkim ciljem – a to je očuvanje naše otadžbine i mirnog sna svih njenih građana, poručio je ministar.

On je ukazao na to da Vojsku Srbije čine profesionalci, iskusni u svom poslu, patriote koje svaki dodeljeni zadatak izvršavaju savesno i odgovorno, pokazujući da su, u ovim izazovnim vremenima za našu zemlju, čvrst oslonac svih nas.

Gašić je naglasio da se, takođe, pomno prati i sve što se dešava u okruženju i širom sveta, da unapređujemo svoje kapacitete i nastojimo da držimo korak sa savremenim armijama, kako bismo bili spremni da odgovorimo na sve izazove, rizike i pretnje.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu prioritet će i dalje biti nabavka savremenog naoružanja i vojne opreme, ali i briga o svakom pripadniku sistema odbrane, čime će se nastaviti trend poboljšanja njihovog materijalnog položaja, kako bi oni koji su za svoj životni poziv odabrali da služe Srbiji bili i na taj način obezbeđeni.

Gašić je građanima poručio da, kao i do sada, treba da imaju potpuno poverenje u svoju vojsku, njenu odlučnost i sposobnost da ispuni svoju ustavnu i zakonsku ulogu i svaki zadatak koji državno rukovodstvo pred nju postavi.