Foto: srbija.gov.rs

Nastavak modernizacije proizvodnje u fabrici „Prvi partizanˮ

Vesti Autor: B.O. | 15:53 Sreda, 09 10 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić otvorio je danas novoizgrađenu halu za kompletiranje i pakovanje municije fabrike „Prvi partizanˮ u Užicu, čime je nastavljena modernizacija i unapređivanje proizvodnog procesa u toj fabrici.

Gašić je prisustvovao i potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i fabrike „Prvi partizanˮ o nabavci proizvoda iz asortimana te užičke fabrike za opremanje Vojske Srbije.

Ugovor su potpisali predstavnik Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić, u ime Ministarstva odbrane, i generalni direktor „Prvog partizanaˮ Dobrosav Andrić.

Ministar odbrane je ukazao na tradiciju „Prvog partizanaˮ dugu skoro 96 godina, dodavši da se, zahvaljujući stalnim ulaganjima fabrika razvijala, proširujući kapacitete i unapređujući proizvodne procese.

Prema njegovim rečima, otvaranje nove hale „Prvog partizanaˮ predstavlja još jedan pokazatelj da državno i vojno rukovodstvo ulaže napore u dalji razvoj odbrambene industrije.

Gašić je tokom današnje posete razgovarao sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima reprezentativnih sindikata o poslovanju kompanije, planovima za nove investicije i razvojnom procesu koji bi doprineo povećanju kapaciteta proizvodnje municije.

Takođe, on je obišao i proizvodne hale „Prvog partizanaˮ i razgovarao sa radnicima, kojima je zahvalio na posvećenom radu, istakavši da na taj način doprinose i razvoju privrede zapadne Srbije.