Foto: ig/slavica.djukic.dejanovic

„Nema razloga da se PRODUŽI raspust''

Vesti Autor: K.C. | 11:24 Četvrtak, 18 01 2024 Foto: ig/slavica.djukic.dejanovic

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas u gostovanju na TV Prva da za sada nema razloga da se produži raspust na kom su još učenici iz centralne Srbije.

„Batut pomno prati epidemiološku situaciju u zemlji. Nema razloga da za sada produžimo raspust, a i ako bi se raspust produžio mi bismo morali odmah da napravimo program nadoknade svega toga," rekla je ona.

Istakla je da su respiratorni virusi i virusi gripa frekventniji nego uobičajeno i da se prati epidemiološka situacija, te da će, ako bude potrebe, nastava možda u nekom trenutku biti prekinuta.

Ona se osvrnula i na masakr u OOŠ „Vladislav Ribnikar" i istakla da razredni starešina ima obavezu da prati postignuća dece, i u učenju i u ponašanju. Dodala je da će se uskoro razgovarati o kandidatima za direktora ove beogradske škole.

„Biti u rukovodstvu škole koja je doživela takvu tragediju, moramo razumeti, jeste teško i mi smo dugo tražili ko bi možda iz kolektiva mogao da preuzme tu vrlo važnu, značajnu funkciju direktora, bez obzira što i ministarstvo i sve druge institucije vrlo pomažu. Nažalost, mi smo do sada imali dve osobe koje su vršile dužnost direktora, jedna i druga su podnele ostavku, mislim da je prva to učinila zato što je prosto sama ocenila da se nije najadekvatnije snašla, a druga je imala lične razloge zbog kojih je podnela ostavku, tako da sada imamo trećeg vršioca dužnosti čija je obaveza da primeni strogo zakon, jer je on pred zakonom odgovoran za organizaciju rada, za zakonitost rada u toj školi i naravno za ono što se zovu moralna pitanja vezana i za učenike i za nastavnike i za funkcionisanje škole", rekla je ona.