Foto: tw/BiljanaLuki

Opozicija najavila DVA PROTESTA - u Beogradu i Nišu

Vesti Autor: K.C. | 14:33 Utorak, 26 09 2023 Foto: tw/BiljanaLuki

Danas je predsednik Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović izjavio da opozicija, tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, ponavlja zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da do kraja godine budu raspisani i održani parlamentarni i beogradski izbori, a ove sedmice najvljuju dva protesta, u Nišu u petak i u subotu u Beogradu.

On je na konferenciji za novinare, u Domu Narodne skupštine Srbije rekao da će u petak u Nišu u 18 sati biti organizovan protest na kojem će se građanima obratiti potpisnici „Dogovora za pobedu“.

U Beogradu će u subotu od 18 sati ispred Skupštine Srbije, takođe biti organizovan protest na kojem će govoriti poslanici Nebojša Zelenović i Radomir Lazović, rekao je Grbović.

Uslediće šetnja „medijskom trasom“ do Radio-televizije Srbije.

- Podsetićemo i javni servis na zahteve koje smo im predali, na obavezu da pravovremeno i objektivno izveštavaju, rekao je Grbović, navodeći da će šetnja biti završena na Andrićevom vencu.

- Vučić je više puta javno obećao da će po povratku iz Njujorka odgovoriti na zahtev za raspisivanje i održavanje izbora, do kraja meseca, a subota je 30. septembar. Ako ne dobijemo odgovor, sami ćemo ga tamo potražiti, naglasio je Grbović.