Foto: beograd.rs

Peta sezona ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej”

Vesti Autor: K.C. | 10:04 Utorak, 22 10 2024 Foto: beograd.rs

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica art” pozivaju ljubitelje klasične muzike na koncert oboistkinje Ivane Dakić, klariniste Vojislava Dukića i fagotiste Ivana Jotića – drugi koncert klasične i popularne muzike u okviru pete sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert će se održati u petak, 25. oktobra u 20 časova. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Na programu su kompozicije Mijoa, Urika i Ibera, a biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz notne arhive Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu moraju da rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 dinara. Svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili da blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije. Takođe, na ovom kanalu se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

U petoj sezoni publiku očekuju koncerti renomiranih domaćih muzičkih umetnika i mladih talenata, a pored njih nastupiće i gosti iz regiona, Italije i Japana.