Foto: ig/igor.mirovic

Početak radova na autoputu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Vesti Autor: K.C. | 14:20 Utorak, 12 12 2023 Foto: ig/igor.mirovic

Izgradnja auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, dužine 105,4 km, počela je danas kod Beograda u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, kineskog ambasadora Li Minga i dorektora Koridora Srbije Aleksandra Antića.

„Ovaj auto-put će povezati Beograd sa Zrenjaninom i Novim Sadom, a njegova dužina će biti 105,4 kilometara. Putovaće se između Beograda i Zrenjanja tačno pola sata, a između Zrenjanja i Novog Sada mnogo kraće. Na taj način ćemo omogućiti da ljudi koji žive u Zrenjaninu i susednim opštinama, budu dobro saobraćajno povezani sa Beogradom i Novim Sadom", naglasio je Vesić.

- Izgradnjom ovog auto-puta, Banat će konačno dobiti modernu saobraćajnicu što će dovesti do ekonomskog razvoja ovog dela naše zemlje - poručio je Vesić na svom Jutjub kanalu.

Ministar je potom obišao radove na rekonstrukciji Ovčanskog puta.

- U toku su radovi na rekonstrukciji 4,3 kilometra Ovčanskog puta. Želimo da građani beogradskih prigradskih naselja imaju iste uslove za život kao i njihovi sugrađani iz centra grada - napisao je Vesić.