Foto: fb/Ministarstvo Kulture

Potpisani Memorandumi o razumevanju u oblasti kulture i sporta između Srbije i Kazahstana

Vesti Autor: K.C. | 12:02 Sreda, 29 11 2023 Foto: fb/Ministarstvo Kulture

Danas su u Ministarstvu spoljnih poslova potpisana dva Memoranduma o razumevanju u oblasti kulture i sporta između resornih ministarstava Srbije i Kazahstana.

Memorandum u oblasti kulture potpisali su ministarka kulture Maja Gojković i ministar spoljnih poslova Kazahstana Murat Nurtleu koji je i sa ministrom sporta Zoranom Gajićem potpisao dokument o razumevanju u oblasti sporta.

Poptpredsednik Vlade, Ivica Dačić je posle sastanka sa Nurtleom i potpisivanja Memoranduma iskazao zadovoljstvo njegovom posetom, navodeći da je reč o prvoj bilateralnoj poseti nekog ministra spoljnih poslova Kazahstana našoj zemlji.

„Naši bilateralni odnosi tradicionalno su prijateljski i dobri. Srbija ostaje čvrsto opredeljena za dalji razvoj i unapređenje i produbljivanje sveukupne saradnje sa Kazahstanom", rekao je Dačić.

Nurtleu je naveo da je Srbija pouzdan partner i prijateljska država Kazahstanu i ugledna članica međunarodne zajedinice sa, kako je rekao, jakim političkim opcijama, pozicijom i privredom koja se dinamično razvija.

„Imali smo bogate i produktivne razgovore sa uvaženim kolegom Dačićem o sveobuhvatim vezama dve zemlje, dogovorili smo se da sistemski odredimo perspektivne oblasti bilateralne saradnje i preduzmemo konkretne mere", rekao je on.