Foto: pixabay

Poziv dobrovoljnim davaocima krvi

Vesti Autor: K.C. | 11:45 Petak, 29 03 2024 Foto: pixabay

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je punoletne sugrađane da i naredne nedelje daju krv u ovoj ustanovi, kao i tokom brojnih akcija na terenu. Sledeće nedelje organizovanim akcijama priključiće se brojne obrazovne ustanove. Između ostalog, u ponedeljak, 1. aprila, akciji se priključuje Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, gde se krv može dati od 10 do 15 časova, u utorak, 2. aprila, Fakultet veterinarske medicine u istom vremenskom intervalu, Prva ekonomska škola od 9.30 do 13.30 časova, te Fizički fakultet od 10 do 14 časova. U sredu, 3. aprila, akcija će se organizovati u Srednjoj školi u Grockoj od 10 do 15 časova, a u četvrtak, 4. aprila, u Elektrotehničkoj školi „Rade Končar” od 9 do 14 časova.

Za vikend, transfuziološki autobusi će se nalaziti na tri lokacije, i to u subotu, 6. aprila, od 13 do 17 časova ispred Šoping centra „Stadion” na Voždovcu i od 9 do 14 časova ispred Crkve Svetog preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu, a u nedelju, 7. aprila, od 11 do 15 časova ispred „Forum parka” u Zemunu.

„Sreća je kad ti neko pomogne”, poručili su iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, na čijem sajtu se može pogledati čitav spisak organizovanih akcija za narednu nedelju.