Foto: pixabay

Vanredna sednica SB UN o Bosni i Hercegovini najverovatnije 30. aprila

Vesti Autor: M.S. | 15:53 Nedelja, 28 04 2024 Foto: pixabay

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Bosni i Hercegovini, na zahtev Rusije, najverovatnije biti održana 30. aprila.

Dačić je u izjavi za Televiziju Prva istakao da će se na toj sednici obratiti, najverovatnije onlajn, ako ne dobije vizu, srpska članica predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović

On je ocenio da je predlog rezolucije o Sreberenici apsolutno nepromišljen politički gest koji očigledno ima skrivene namere vezane za pritisak na Srbiju kao nezavisnu zemlju, koja vodi samostalnu spoljnu politiku, baziranu na nacionalnim i državnim interesima.

Prema njegovim rečima, ta rezolucija je sada u proceduri razmatranja i uspeh Srbije je to što je uspela da se o ovoj temi ipak porazmisli.

Glasanja o tome neće biti 2. maja, a kada će biti, videćemo, rekao je Dačić i dodao da je jedan od ključnih razloga zašto je rezolucija o Srebrenici naišla na znak pitanja to što nije bilo konsenzusa.

Sada nema velikog broja entizijasta po pitanju rezolucije, jer su mnoge zemlje uvidele da će se time otvoriti i druge teme, objasnio je prvi potpredsednik Vlade.