Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić danas na OTVARANJU tehnološkog centra kompanije Rivian

Vesti Autor: K.C. | 08:46 Četvrtak, 08 12 2022 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Danas će na Novom Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovati svečanom otvaranju tehnološkog centra američkog proizvođača električnih vozila Rivian.

Otvaranje centra predviđeno je za 11 sati, najavila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je ranije izjavio da će u Srbiju doći američka kompanija Rivian koja proizvodi električna vozila i da će pre kraja ove godine otvoriti 200 radnih mesta za inženjere, a onda 1.000 radnih mesta i dodao da je to važna vest i da je za dovođenje Riviana bilo potrebno gotovo dve godine borbe.

"Pre kraja ove godine otvoriće 200 radnih mesta za inženjere, onda 1.000 radnih mesta. Ne zaboravite to je jedna od dve, ili tri najjače američke kompanije za proizvodnju električnih automobila. To je veliki uspeh za našu zemlju", rekao je predsednik Srbije tokom boravka u Njujorku, gde je u septembru učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN.

Kompanija Rivian sa sedištem u Kaliforniji, poznata po proizvodnji električnih kamioneta i terenaca, u septembru je zvanično najavila da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.